• Miskolc Térségi Konzorcium "Miskolc és Térsége Hulladékgazdálkodási Rendszerének fejlesztése eszközbeszerzésekkel" c. KEOP-1.1.1./C/13-2013-0001 azonosítószámú projekt hivatalos honlapja
HÍREK
HIVATALOSAN IS LEZÁRULT A MISKOLC TÉRSÉGI KONZORCIUM ESZKÖZBESZERZÉSES PROJEKTJE
Sajtóközlemény - 2015. december 09.

infoblokk-150Európa egyik legmodernebb hulladékgazdálkodási rendszere épült ki a Miskolc Térségi Konzorcium területén – hangzott el azon az ünnepélyes keretek között megtartott sajtótájékoztatón, amelyen ismertették a KEOP-1.1.1./C/13-2013-0001 azonosító számú projekt keretében megvalósult közel 3 milliárd Ft értékű beruházás részleteit. A fejlesztés során beszerezték azokat a járműveket, gépeket és edényeket, amelyekkel korszerű, környezetbarát, okos (smart) megoldásokat is alkalmazó, minőségi szolgáltatást nyújtó hulladékgazdálkodási rendszert hozott létre a közszolgáltató a MiReHuKöz Nonprofit Kft.

 Dr. Schweickhardt Gyula polgármesteri biztos elmondta: a projekt keretében a hulladékgazdálkodási rendszer minden hiányosságát kiküszöbölő járművek, kiszolgáló gépek vásárlása történt.

Bővebben...
A KISTOKAJI OVISOKNAK IS NAGY ÖRÖMET SZERZETT AZ ÚJ HULLADÉKGYŰJTŐ JÁRMŰ
Sajtóközlemény - 2015. november 30.

infoblokk-150Hétfőn a Kistokaji Napsugár Napköziotthonos Óvoda és Bölcsőde környékén okozott nagy feltűnést az egyik új hulladékgyűjtő jármű, amelyet A „Miskolc és Térsége Hulladékgazdálkodási Rendszerének fejlesztése eszközbeszerzésekkel” című KEOP-1.1.1./C/13-2013-0001 azonosító számú projekt keretében vásárolt a térségi konzorcium.

Ez a kukásautó azért különleges, mert két óvodás kisgyermek rajza díszíti, akik a MiReHuKöz Nonprofit Kft. által meghirdetett rajzpályázaton vettek részt. A több mint 350 pályázat közül az ő rajzaikat is a legjobbak közé választották, így óriásmatrica formájában felkerültek az egyik autóra. Hétfő délelőtt a rajz készítői és csoporttársaik is megnézhették az új járművet. Az esemény részt vett Ambrus Gyöngyi Kistokaj polgármestere, Bártfainé Gellért Márta az intézmény vezetője, és a MiReHuKöz Nonprofit Kft. képviselője is. Az óvoda vezetője elmondta, nagy gondot fordítanak arra, hogy a gyerekek környezettudatos gondolkodását már kisgyermek korban kialakítsák.

Bővebben...
TISZAPALKONYÁN IS BEMUTATKOZOTT AZ ÚJ HULLADÉKGYŰJTŐ JÁRMŰ
Sajtóközlemény - 2015. november 19.

infoblokk-150Csütörtökön a Tiszapalkonyai Széchenyi István Általános Iskola diákjai nézhették meg közelebbről az egyik új hulladékgyűjtő járművet, amelyet A „Miskolc és Térsége Hulladékgazdálkodási Rendszerének fejlesztése eszközbeszerzésekkel” című KEOP-1.1.1./C/13-2013-0001 azonosító számú projekt keretében vásárolt a térségi konzorcium.

Ez a kukásautó azért különleges, mert az általános iskola egyik diákjának rajza díszíti. A MiReHuKöz Nonprofit Kft. által meghirdetett pályázatra a tiszapalkonyai iskola egyik tanulója is elküldte rajzát. A több mint 350 pályázat közül Varga Renáta rajzát a legjobbak közé választották, így óriásmatrica formájában felkerült az egyik autóra. Csütörtök reggel a rajz készítője is megnézhette az új járművet. Az esemény részt vett a MiReHuKöz Nonprofit Kft. képviselője és Lasztóczi László Attila, Tiszapalkonya polgármestere is. Az iskola vezetője elmondta, nagy gondot fordítanak arra, hogy tanulóikat környezettudatos életmódra neveljék; régóta szelektíven gyűjtenek, és amit lehet, újrahasznosítanak.

Bővebben...
SAJÓSENYÉN IS BEMUTATKOZOTT AZ ÚJ HULLADÉKGYŰJTŐ JÁRMŰ
Sajtóközlemény - 2015. október 29.

infoblokk-150Elsőként a sajósenyei „Fészek” Otthon lakói nézhették meg közelebbről az egyik új hulladékgyűjtő járművet, amelyet A „Miskolc és Térsége Hulladékgazdálkodási Rendszerének fejlesztése eszközbeszerzésekkel” című KEOP-1.1.1./C/13-2013-0001 azonosító számú projekt keretében vásárolt a térségi konzorcium.

Ez a kukásautó azért különleges, mert az otthon egyik lakójának, Oláh Györgynek a rajza díszíti. A MiReHuKöz Nonprofit Kft. ezzel kedveskedett a fiatalembernek, aki az intézmény legkörnyezettudatosabb lakója. Ő felügyeli a hulladék útját az Otthonban, mindent feljegyez, és évek óta figyelemmel kíséri a hulladékgazdálkodó munkáját. Ezt a kitüntetett figyelmet jutalmazva, egyedi ajándékot kapott a Miskolc Térségi Konzorciumtól, amelyet Majoros Róbert a MiReHuKöz Nonprofit Kft. ügyvezetője, és Takács István Sajósenye polgármestere nyújtottak át neki.

Az otthon vezetője elárulta, nagy gondot fordítanak arra, hogy lakóik környezettudatosan éljenek; régóta szelektíven gyűjtenek, és amit lehet, újrahasznosítanak.

Bővebben...
ÜNNEPÉLYES JÁRMŰÁTADÁS AZ „ÖLTÖZTESD FEL TE A KUKÁSAUTÓT” RAJZPÁLYÁZAT NYERTESEIVEL MISKOLCON
Sajtóközlemény - 2015. október 21.

infoblokk-150A mai napon ünnepélyes keretek között átadták a Miskolc és Térsége Hulladékgazdálkodási Rendszerének fejlesztése eszközbeszerzésekkel” című KEOP-1.1.1./C/13-2013-0001 azonosító számú projekt keretében beszerzett eszközök egy részét.

 A projektben elsőként az új kommunális hulladékgyűjtő járművek érkeztek meg, melyeket a rendezvény ideje alatt mindenkinek lehetősége nyílt megnézni, akár belülről is. A kiállított és a többi folyamatosan érkező gyűjtőjármű új ruhájának megtervezését pedig a gyerekekre bízták. A Miskolc Térségi Konzorcium és a MiReHuKöz Nonprofit Kft. kiemelten fontosnak tartja a következő nemzedék környezettudatos nevelésének erősítését, ezért rajzpályázatot hirdettek az ellátási területükön élő általános iskolások és óvodások körében. A felhívásra több mint 350 mű érkezett, melyből három kategóriában 5 díjazott alkotást mutattak be a mai napon. A gyerekek azon túl hogy a rajzuk óriásmatrica formájában felkerül az új járművekre értékes ajándékokat vehettek át.

Bővebben...